Servisi i rezervni dijelovi

Učestalost servisiranja strojeva i uređaja ovisi o mnogim čimbenicima: vrsti i kvaliteti opreme, načinu i uvjetima korištenja, obučenosti rukovaoca, kvaliteti preventivnog i redovnog održavanja, kvaliteti i dostupnosti zamjenskih dijelova i o dosta drugih faktora. Evidentno je da oprema istog proizvođača i iste kvalitete vrši svoju funkciju duže i kvalitetnije u sredinama gdje su educiranost rukovaoca i sustav održavanja na višoj razini.

Servisna intervencija na terenu

Servisna intervencija na terenu

Naša iskustva u održavanju i servisiranju opreme koju prodajemo to potvrđuju. U uputama svih proizvođača naglašena je pažnja u rukovanju i savjesno postupanje sa opremom nakon upotrebe kako bi nam ona mogla kvalitetno služiti u slijedećem radnom zadatku. To često nije slučaj posebno u graditeljstvu gdje se često radi izvan zacrtanog radnog vremena, u teškim uvjetima, sa neadekvatnim mjestima za odlaganje i skladištenje opreme. Osim servisiranja opreme koju prodajemo nudimo i rezervne dijelove za druge servise te za pojedince koji se žele i sami upustiti u avanturu popravaka i za to su osposobljeni.

Bez obzira na razloge i rizike kvarova strojeva trudimo se što veći dio rezervnih dijelova držati na skladištu za promptnu isporuku. Za dijelove koji nisu na skladištu tu je brza dostava kojom se problem isporuke može riješiti u kratkom vremenu.

 

 

Strojevi za obradu građevinske armature rade u teškim uvjetima ali to ne smije biti isprika za loše ili rijetko održavanje. Naprotiv, takvi uvjeti traže i dodatnu pažnju: čišćenje od metalne prašine nakon završenog dnevnog rada. Metalna prašina koja je prisutna u obradi građevinske armature može uzrokovati smetnje ili kvarove na elektroničkim ili električnim uređajima i instalacijama. Već samo kratki redoviti pregled stroja od samo nekoliko minuta dnevno može značajno produžiti radni vijek stroja, smanjiti zastoj u proizvodnji i uštedjeti znatna financijska sredstva za otklanjanje kvarova.

Slikovne primjere kvarova na strojevima pogledajte u galeriji. Vjerujemo da će vas neke od njih motivirati ili podsjetiti da s vremena na vrijeme "bacite oko" na neke od vaših strojeva.

Strojeve većih dimenzija praktičnije, a često i jedino moguće, je servisirati na terenu kao na primjer građevinski lift. Strojevi ovog tipa se moraju prema protokolu o održavanju i preventivno kontrolirati Sl.1.

Servisiranje na gradilištu stroja za sječenje i savijanje građevinske armature Sl. 2.

Još jedan rad na visini: servis tipkala građevinske dizalice IORI – Sl. 3

 

Slijedi pregled rezervnih dijelova za strojeve i uređaje iz našeg prodajnog programa.